Domů  »  NEWS  »  Archiv  »  MTBCROSS poprvé v Opavě u Stříbrného jezera

MTBCROSS poprvé v Opavě u Stříbrného jezera

Hlavní závod MTBCROSS 3. října 2015

Dva dny jsme strávili při přípravě náročné tratě, kde si závodníci i ti nejmenší neměli šanci odpočinout. Okruh hlavního závodu měřil necelé 2 km a závodníci si užili jak výjezd, tak kořenový sjezd, otáčky o 180 st, výběh, klády a dropy. Za výpomoc při stavbě překážek, kde bylo potřeba využít těžké techniky děkujeme firmě EKOzem zastoupené Martinem Šimerou. Za celý den jsme rozdali 188 startovních čísel a s pátkem celkem 338.

Našim cílem je dostat na závody i cyklokrosaře, ale již jim začala sezona, tak na náš závod nepřijeli. Bylo by zajímavé, kdyby se v hlavním závodě utkali vítězové prvního a druhého mtbcrossu Petr Hampl a Matěj Lasák, ale i tak to byla parádní podívaná do posledního kola, kde se o první pozici přetahovali lídři závodu Petr Hampl a Adam Pilčík, který si taky část závodu užil na první pozici. V posledních kolech bylo ale rozhodnuto, kde si Petr Hampl vytvořil malý náskok, který si už jen v pohodě kontroloval. Za 60 min a jeden okruh nakroužili celkem 14 okruhů.

U žen od prvního kola vedla Johana Kolašínová a své vedení dotáhla až do cíle, Jonaha nakroužila 12 okruhů. Celý závod se jel v neskutečném tempu. Pro nás jako pro organizátory je důležité, že se nikomu nestal úraz, počasí bylo téměř letní. Všichni si mohli prohlédnout na louce nejnovější modely aut HYUNDAI firmy AUTOczech Opava.

Snažili jsme se pro diváky i závodníky zajistit slušné zázemí s toaletami a občerstvením, velké díky patří Pavlu Rovňanovi, panu Stonišovi a zaměstnancům z Mlýna u vodníka Slámy. Také bych chtěl opravdu moc poděkovat všem, kdo nám pomáhal při stavbě tratě a zázemí, bylo to perfektní. Díky !!!! Z každého závodu se chceme poučit, co příště udělat jinak a lépe, tak nám pište. V příštím závodě posuneme prezentaci do hlavního závodu o hodinu od 10 do 12 hod.

Jedinou smutnou tečkou na celé akci je, než jsme si zajeli zpět pro klády, které byly použity na překážky, že nám je někdo ukradl - foto klád.

Výsledky

Foto

Novinky.cz

Foto Josef Zajíc

 

Pro základní a střední školy v pátek 2. října 2015

Už podle přihlášek bylo jasné, že se závodů zúčastní 3x tolik studentů než v prvním mtbcrossu cca 150.
Vše probíhalo v pohodě. Před startem se jelo zaváděcí kolo, aby všichni viděli nástrahy námi připravené tratě. Závodníci byli poučeni, že bez přilby nelze startovat a zúčastnit se závodu.

Postupně se startovalo od nejmenších a po nejstarší. Vše probíhalo v perfektním „fair play“ duchu za povzbuzování spolužáků a kantorů. Všichni si vyzkoušeli klády, které nesmí chybět na žádném mtbcrossu, někteří klády přebíhali ti dovednější již skákali, samozřejmě se to neobešlo bez pádů. Nakonec jsme vytvořili družstva (2 kluci a 1 dívka) a jely se závody ve štafetě. Jsme rádi, že se nikomu nic nestalo, mládež si zazávodila a zasportovala v krásném prostředí na čerstvém vzduchu. Počasí bylo na jedničku, slunečno a bezvětří. Moc děkujeme kantorům, že své žáky přihlásili na závody a doufáme, že v dalším podzimním mtbcrossu se nás sejde ještě více.

Startovné pro školy je zdarma a vítězové vyhrávají startovné do závodu, který je druhý den (již o věcné ceny a prize many). Výsledky budou doplněny.

Foto

Moc děkujeme všem firmám, které nám poháhají tento náročný závod uskutečnit, bez vás by to nešlo !!!

 

 Jarda Kopecký

 

Aktualizováno: 6.10.2015

  

 

              

 

                                        

 

             

 

                                             

         

                        

 

                    

 

               

 

Partneři 2014-2023