Domů  »  NEWS  »  Archiv  »  Květnový MTBCROSS s OC BREDA aneb závod míru.

Květnový MTBCROSS s OC BREDA aneb závod míru.

Fotogalerie

Výsledky

První video

 

Čtvrtý MTBCROSS nám vyšel na státní svátek 8. Května, tak jsme sportem oslavili den vítězství  a osvobození. Opět jsme se potrápili dva dny s přípravou závodní tratě a vymyslet něco nového ve stejném areálu není tak snadné. Se skvělou pomocí musíme opět poděkovat firmě MERKO, prostě když se chce tak jde vše. Takže jsme natáhli trať úplně na jinou stranu, kde jsme využili ohrady od koní. Závodníci si užili otočky kolem stromů, přejezdy přes stromy, krátké výjezdy. Povrch tratě byl sice tvrdší, ale je to MTBCROSS. Přes louku se dostali na velkou lavici, která šla ve stylu MX i skákat. Ani nyní jsme nevynechali skvělý brod, asi všem nevyhovuje, ale je atraktivní jak pro diváky tak závodníky. Zbytek tratě je již znám, (účko, olšina, klády …) Do závodu se nám celkem tedy přihlásilo 176 závodníků.

Byl odstartován závod odrážedel a nyní prvně už v terénu, závod byl náročný a to hlavně pro rodiče. Po odstartování ty zkušenější děti vyrazily vpřed a některé zůstaly pozadu a s hlasitým povzbuzováním rodičů, hlavně otců se slzami v očích dojely do cíle kdy trefně moderátor podotkl, že to jsou slzy štěstí. Byly vidět i u některých rodičů, tady to byly zase slzy dojetí. Děti byly hned v cíli oceněny. Dále pokračovaly závody juniorů za skvělé atmosféry povzbudzování kamarády a rodičů. Taky vše proběhlo v pořádku, všichni se skvěle vypořádali s překážkami a mohli si porovnat síly.

Během celého slunečného dne byl doprovodný program jak pro děti tak dospělé. Děti si užily malování na obličej, trampolínu, houpačky, atd. Po celý den si diváci mohli prohlédnout nové modely vozů HYUNDAI z AUTOczech Opava. Před hlavním závodem byla exhibice Fit Studia Star-Opava na trampolínách.

Ve 13.30 byl odstartován hlavní závod na 60 min + jeden okruh. Od prvního kola, až na malý okamžik bylo jasné, kdo bude lídrem závodu. Byl to Matěj Lasák z MAX CURSOR Ostrava jako v loňském závodě. Je jasné, že tento mladý muž nemá konkurenci v našem závodě, ale bylo hezké jak jiní závodníci po závodě prohlásili, že je pro ně motivace nedostat od něj jeden, nebo dva okruhy. Vítěz za čas 1:08:57 nakroužil 12 těžkých kol. Moc děkujeme všem za účast a věřte, že chceme naše závody stále vylepšovat, takže nám pište připomínky ke každému závodu. Slibujeme, že v dalším závodě bude ve startovném pro děti nápoj a pro dospělé pivo. Děkujeme moc všem co nám pomáhají tento závod připravit, ať už viditelné firmy formou finanční podpory, tak lidi co nejsou vidět při stavbě a úklidu tratě, organizování, registrace atd.

Na podzim opět Sádrovna v Opavě !

 

Jarda a Honza

 

 

Aktualizováno: 11.5.2016

  

 

              

 

                                        

 

             

 

                                             

         

                        

 

                    

 

               

 

Partneři 2014-2023